De kinderboekenweek

De kinderboekenweek

De kinderboekenweek is weer terug en dit jaar is het thema “Bij mij thuis”. Thuis is voor iedereen anders. Voor sommigen is thuis een heel fijne plek waar ze graag zijn. Maar voor anderen kan thuis juist een plek zijn waar ze niet willen zijn.

Elk kind verdient een fijn thuis. Ook in boeken komen de verschillen en overeenkomsten naar voren.

Thema “Bij mij thuis”

Dit jaar is het thema “Bij mij thuis”. Dit thema gaat in op wat voor iemand een thuis maakt en hoe dat voor anderen is. De kinderboekenweek is natuurlijk een ideaal moment om kinderen meer te laten lezen zodat zij hier beter in worden. Het thema kan ook een goed bruggetje zijn om kinderen te leren te praten over thuis. Wat vinden zij leuk aan thuis? Wat vinden zij minder leuk aan thuis? Wat doen zij thuis het liefst?

Vaak vinden kinderen het lastig om ergens over te praten. Voorbeelden uit een verhaal wat zij leuk vinden, maakt het vaak wat makkelijker. Het helpt als zij weten dat zij niet de enige zijn, maar dat zij hun situaties ook ergens anders herkennen.

Kinderboekenweek bij AMZO

Bij AMZO stimuleren we kinderen om zelf te lezen. Ook wordt er elke dag voorgelezen uit een (prenten)boek of de kamishibai (Kamishibai is een voorleestheater). Het gekozen boek sluit aan bij het thema van dat moment.

Kinderboekenweekgeschenk

Zoals elk jaar is er ook dit jaar een kinderboekenweekgeschenk. Dit jaar is dat “Ravi en de laatste magie”, geschreven door Sanne Rooseboom. Het kinderboekenweekgeschenk is te krijgen in de winkels die meedoen aan de kinderboekenweek.

Liedje voor kinderboekenweek

Kinderen voor kinderen maakt elk jaar een passend liedje voor de kinderboekenweek. Dit jaar is dat Bij mij thuis (officiële Kinderboekenweek videoclip) – Kinderen voor Kinderen – YouTube