Superhelden

Deze week is het thema Superhelden. Superhelden kunnen alles aan en zijn onder kinderen erg populair. Kinderen zitten ook vol energie en hebben een grote fantasie en ontdekken graag de wereld. Soms lijk het ook of ze denken dat ze superhelden zijn. Vraag aan een groep kinderen wie hun favoriete superheld is, en je krijgt een hele verschillende lijst. Dit komt omdat kinderen zich met verschillende superhelden identificeren.

Superhelden zijn herkenbaar

Daarnaast leren kinderen dat ook Superhelden niet perfect zijn, en dat ook dat helemaal goed is. Ze zijn immers niet altijd een superheld, maar hebben ook een leven als normaal mens. Superman is in het dagelijks leven Clark Kent, een journalist. En Spider-Man’s echte naam is Peter Parker en gaat nog gewoon naar school en heeft een bijbaantje.

Superhero kids with superpowers

Interesses opwekken

Superhelden kunnen een positief effect hebben op kinderen. Zo kunnen de vaardigheden van superhelden bepaalde interesses opwekken bij kinderen. Bijvoorbeeld voor school, wetenschap, sport of technologie.

Kinderen kunnen ook meer interesse krijgen in lezen. De verhalen over superhelden staan in mooi geïllustreerde strips die tot de verbeelding spreken.

Identificeren met superhelden

Kinderen identificeren zich met superhelden. Dit helpt ze ook in hun ontwikkeling. Ze leren omgaan met bepaalde gevoelens als empathie en mededogen en leren dat het belangrijk is om anderen te helpen.