Zomervakantie vieren

Zomervakantie vieren

Na een lang en bewogen jaar is het bijna tijd voor de zomervakantie. De periode voor kinderen om bij te komen, te ontspannen en op te laden voor een nieuw jaar. Maar hoe vul je de zomervakantie in?

Plan je vakantie goed

Voor kinderen betekent vakantie niet alleen ontspannen en spelen. Het betekent ook dat hun dagelijkse structuur wegvalt. Ze zitten ineens in een nieuwe situatie. Dit kan bij kinderen toch veel stress opleveren. Hoe verminder je die stress? Door de vakantie goed te plannen en ze te laten weten wat er allemaal op het programma staat. Zo komen ze niet voor ongewenste verrassingen te staan en weten ze waar ze aan toe zijn.

Kies de juiste bestemming

Voor kinderen maakt het over het algemeen niet zo heel veel uit waar ze naartoe gaan. Op vakantie gaan is voor hen al een hele belevenis. Iets waar ze in het nieuwe schooljaar over kunnen vertellen aan klasgenoten en de leerkracht. Belangrijk is dat er activiteiten zijn voor kinderen. Zoek dus iets uit waar er voor kinderen iets te doen is, en waar u zelf ook kan ontspannen.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • plekken met een zwembad;
  • plekken met een attractiepark;
  • plekken dichtbij het strand;
  • plekken in de buurt van een bos;
  • familieparken.

Of verzin leuke activiteiten die je thuis kan doen.

Leren op vakantie

Een reis kan heel leerzaam zijn voor kinderen. Of dit nu met de auto of vliegtuig is maakt niet uit. Veel dingen beleven ze voor de 1e keer. Bijvoorbeeld alles wat er voorafgaat voor je het vliegtuig instapt. Of het eten in een ander land. Voor het eerst een andere cultuur of taal.

Lees meer over waar u aan moet denken als u met uw kind op vakantie gaat op Rijksoverheid.nl.

AMZO open in de vakantie

Tijdens de vakantie is AMZO open en bieden wij diverse activiteiten aan voor onze cliënten. Wilt u hierover meer weten? Bel dan naar 0180-842422 of mail naar info@amzo.nl.