AMZO en The Ginger Groomer werken samen

AMZO biedt de cliënten de mogelijkheid om middels “Animal Assisted Intervention” te stimuleren in hun ontwikkeling. Dit doen wij in samenwerking met The Ginger Groomer, een hondensalon en opvang. The Ginger Groomer en AMZO werken samen in het aanbieden van deze behandelvorm.

Sociale vaardigheden ontwikkelen met dieren

Soms werken woorden niet en hebben er kinderen er meer aan als zij een leuke nieuwe ervaring opdoen. Bijvoorbeeld omgaan met dieren. The Ginger Groomer en AMZO hebben elkaar gevonden in een maatschappelijk belang. Door een samenwerking tussen beide partijen, komen 2 componenten, dieren en kinderen, bij elkaar. Het doel is dat dier en kind elkaar verder helpen in de ontwikkeling. Dieren kunnen kinderen namelijk helpen in het ontwikkelen van sociale- en interactieve vaardigheden, cognitief functioneren, spraak-ontwikkeling en om zelfvertrouwen te vergroten door middel van een prachtige methodiek genaamd “Assisted Animal Intervention” ofwel de “AAI-methode”.

Dieren ondersteunen de kinderen

Bij de AAI-methode ondersteunen de dieren de kinderen op het gebied van gezondheid, onderwijs en persoonlijke dienstverlening. Dit helpt kinderen om meer vertrouwen in zichzelf en in anderen te krijgen.

Deze methode gebruiken we bijvoorbeeld om:

  • het leervermogen van kinderen te verbeteren;
  • communicatie en sociale vaardigheden van kinderen te verbeteren;
  • de cognitieve vaardigheden te verbeteren;
  • de taalontwikkeling te verbeteren;
  • en om ze beter om te leren gaan met emoties.

Ook zorgt het contact met de dieren voor minder stress bij de kinderen. We gaan met de kinderen 2 x per week langs bij de dieren. Deze methodiek wordt toegepast onder begeleiding van een (gedrags)specialist vanuit AMZO en een medewerken van The Ginger Groomer om het welzijn van de dieren te bewaken.

The Ginger Groomer is een trimsalon en dagopvang voor honden gevestigd in Barendrecht. Meer informatie is te lezen op de Facebook-pagina van The Ginger Groomer.

 

Vrijblijvend Contact Opnemen?

Klik dan op onderstaande knop om naar onze contactpagina te gaan en neem vrijblijvend contact met ons op.